9 tips om meer focus te krijgen en houden in je ondernemerschap

bureau wat:

Of je nu startend ondernemer bent of al een aantal jaren onderweg, soms merk je dat je door de waan van de dag niet meer precies weet waar je ook al weer mee bezig bent als ondernemer. Of wat je nu eigenlijk wil doen als ondernemer. Soms kom je op een punt dat je je afvraagt ‘wat wil ik nu eigenlijk als ondernemer’ en ‘wil ik dit nog wel?’ quake 3 download full version for free. Het is dan goed om weer eens stil te staan en van een afstand te kijken naar je onderneming en gaan focussen. Door te focussen, ga je weer eens kritisch kijken naar wie je bent, wat je doet, etc. Weten hoe je kan focussen als ondernemer?
Bekijk dan onderstaande tips, vragen die jou helpen na te denken over jezelf als ondernemer en over jouw onderneming:

9 tips voor focus

 

1 hisense apps downloaden. Waarom doe je wat je doet?
Waarom heb jij onlangs of destijds gekozen voor het ondernemerschap? Was het pure overtuiging of uit noodzaak? En als je nu zou kiezen, is het dan nog steeds overtuiging of juist meer of minder uit noodzaak? En waar zit die eventuele verandering in jouw waarom en welke gevolgen heeft dat voor jou als ondernemer antivir für vista kostenlos download? Wil je nog wel als ondernemer aan de slag of toch liever weer in loondienst? Kortom, waarom doe je wat je doet als ondernemer??

2.Weet wat je wil ( en dus ook wat je níet wil)
In de waan van de dag doe je de dingen vaak zonder er bij na te denken. Je reageert op een vraag van de klant en past daar je ervaring op toe. Daarnaast doe je ook nog allerlei bedrijfsactiviteiten, zoals administratie, acquisitie, marketing download the old office. Maar….wil je al die dingen wel doen die je elke dag doet?? Zijn er werkzaamheden die je liever niet meer wil doen of waar je je liever niet meer mee wil profileren??

3.Waar word je blij van (en waar word je dus níet blij van)
Kijk je naar voorgaand punt, en in vervolg daarop, waar word jij nu blij van? download all images? Wat vind je nu als ondernemer echt leuk om te doen en welke niet? En vooral die zaken die je niet leuk vindt, waarom doe je die? Kan je die uitbesteden, afstoten, een partner voor zoeken, etc.

4. Sta af en toe stil en kijk terug wat je hebt gedaan en hoe je verder wil
Om over bovenstaande punten goed na te denken, is het goed om zo af en toe eens stil te staan en te kijken van een afstand naar je bedrijf treiber software download kostenlos. Wat heb ik allemaal bereikt, hoe heb ik dat bereikt, waar werd ik blij van en waar niet. Dit alles overziende, hoe en met wat en wie wil ik verder……

5. Praat met mensen.
Je kan het allemaal zelf wel bedenken in je hoofd, maar de inzichten van anderen helpen je net een stukje verder naar focus.Wanner je zelf de inzichten en ideeën hebt verkregen is het goed om deze met een aantal diverse mensen in je omgeving te delen photoshop elements 5 kostenlos download deutsch. Bij voorkeur met mensen die jou eerlijk durven te zeggen wat ze vinden en je kunnen en willen adviseren. Aan meepraters heb je niks…..

6. Stel prioriteiten, doelen en subdoelen
Wanneer je weet wat je allemaal wil doen, kijk of je er doelen van kan maken. Bundel al je wensen en ideeën die een soort van bij elkaar horen en schrijf daar een doel voor soundcloud downloaden pc. Bij voorkeur zo concreet mogelijk. Sommige doelen kunnen acties en subdoelen bevatten die naar het resultaat van je uiteindelijke doel kunnen leiden. Beschrijf ook deze subdoelen. Het resultaat van deze subdoelen ligt in principe dicht bij en zijn dus relatief makkelijk te behalen. Elke keer wanneer je een subdoel hebt behaald, kom je dichter bij het behalen van het ‘grote’ doel herunterladen. Het feit dat je tussendoor steeds resultaat en succes boekt, maakt dat het slagen van je uiteindelijke doel groot is.wat wil ik?

7. Ga uit van en vertrouw op je eigen kracht
Vertrouw op jezelf, want als jij het niet doet, doet niemand het!
Neem jezelf en je bedrijf serieus fuchs zum herunterladen!

8. Schrijf een kort plan
Het schrijven van een plan helpt jezelf zaken helder te krijgen en helpt je in je communicatie naar buiten. Het hoeft niet lang te zijn, maar wel duidelijk genoeg voor jou en eventueel een aantal tegenlezers, zoals genoemd in punt 5 bijvoorbeeld. Wanneer jij helder kan verwoorden in je plan wie je bent en wat je doet, dan kan je dit ook in je marketing gebruiken. Als jij snapt wat je in je plan hebt staan, wanneer je tegenlezers snappen wat je in je plan hebt staan, dan moeten jouw klanten je ook veel beter begrijpen en zich aangesproken voelen.

9. Durf te kiezen!
Last but not least, durf te kiezen. Ik heb deze tip zelf gekregen bij het begin van mijn ondernemerschap en nog steeds merk ik, wanneer ik twijfel tussen zaken en ik maak een bewuste keuze, dan is het goed! Maar let op, als je hebt gekozen, handel er dan ook naar! Natuurlijk kan na verloop van tijd blijken dat een keuze verkeerd is geweest. Jammer misschien, maar ook van verkeerde keuzes leer je, kan je zaken afsluiten en beter focussen op zaken die wel goed zijn.
 

Focus, het is en blijft een lastig begrip en al helemaal om voor ogen te houden. Maar wees je het bewust, het belang van focussen. Mocht je weer eens door de waan van de dag geleid worden, dan weet je ook dat door terug te grijpen op focus je uiteindelijk weer veel verder komt!
 

Kan jij hulp gebruiken bij het verkrijgen en aanbrengen van focus? Dan is ondernemerscoaching een manier waarbij ik jou kan helpen!
Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak!
 

Share