Ooit ben je begonnen als ondernemer

Vanuit een onbevangenheid en onwetendheid over het ondernemerschap ben je ooit als ondernemer begonnen. Om je eigen ding te doen. Vanuit een enthousiast streven de wereld mooier te maken en daarin iedereen te willen helpen. Waarin je je eigen klanten kunt kiezen, plannen bedenken, mensen ontmoeten, waar een dag nooit hetzelfde is, hard werken (soms), maar ook je eigen tijd indelen, leren – vallen – opstaan. Hartstikke leuk dat ondernemen! Veel ondernemers doen ook graag meerdere dingen tegelijk, lekker druk. Sommigen vinden het ook fijn om tegen deadlines aan te werken. Alles bij elkaar zijn ondernemers vaak druk, soms misschien wat weinig rust, maar wel met een lekker en goed gevoel. Je haalt een hoop positieve energie uit dat ondernemen. En dat is fijn, en dat is waar je het voor doet. En die factuur natuurlijk die je aan het einde van de rit kunt sturen 😉

En nu?

Nu zie ik steeds meer ondernemers waar de drukte wegvalt, ideeën zijn er nog wel, maar tot de uitvoering komt het niet meer altijd. Niet omdat ze niet willen, maar omdat er even geen geld, inspiratie of andere mensen zijn om het mee samen te doen.  Van het druk zijn en niet altijd rustig, maar wel een goed gevoel, zie ik nu ondernemers naar heel rustig in hun ondernemerschap, maar dan met als resultaat een behoorlijk onrustig gevoel. En niet in de positieve zin van het woord. En dan wordt er ook nog eens geen factuur verzonden…

Herken jij dat ook?

Dat gevoel van onrust wat steeds groter wordt nu de Corona-crisis steeds langer voortduurt? En vind jij het ook zo lastig dat je een beetje de grip op je eigen ondernemerschap ‘lijkt’ kwijt te raken? Begin je misschien te twijfelen aan jezelf en je kwaliteiten als ondernemer? Heb je ook zo’n behoefte aan rust in je ondernemerschap, maar dan vanuit de positieve gedachte van het woord?

Neem dan nu controle over jouw eigen ondernemerschap over. Want echt, het ligt niet aan jou dit keer dat het niet goed gaat met je bedrijf. Het is wat mij betreft echt de situatie. Het ligt alleen wel aan jou wat jij doet met deze situatie…Ga je bij de pakken neerzitten of pak je deze tijd met beide handen aan om weer eens terug te gaan naar de basis en een stevige fundering te leggen voor de toekomst? Kies je voor dat laatste? Terug gaan naar de basis voor een hernieuwde fundering? Lees dan vooral verder!

Super dat jij ervoor kiest om terug te keren naar de basis!

Ondernemen begint namelijk altijd bij jezelf. Want tja, als jij zelf niet in je bedrijf investeert, wie doet het dan wel? us alleen jij kan de controle over je bedrijf en je ondernemerschap weer terugpakken. En dit kan je doen door terug te gaan naar de basis. Door eens stil te staan bij een aantal vragen over waarom jij destijds bent begonnen met het ondernemerschap? En met al je kennis van de afgelopen jaren kan je nu veel beter antwoord geven op vragen die je bij de start van je bedrijf nog niet wist. Zoals:

  • Voor wie doe je wat waarom met welk resultaat (vind ik altijd een mooie zin met heel veel vragen en stof tot nadenken erin 😉)
  • Waar liggen jouw kwaliteiten?
  • Wat zijn jouw kernwaarden?
  • Waarom zou een klant voor jou willen kiezen en niet voor een ander?

Door terug te gaan naar de basis krijg je weer vertrouwen in jezelf. Met dat vertrouwen in jezelf en wat je dan ook uitstraalt, zal jouw (potentiële) klant dat ook hebben.

Da’s wel lastig hoor…

Ja, dat kan soms lastig zijn. En ook spannend. Maar dat geeft niet. Een beetje spanning is gezond en kan juist voor een mooie uitdaging zorgen. En van een beetje uitdaging ben jij als ondernemer toch niet vies?!

Tijd zat

Om terug te keren naar de basis, moet je wel wat tijd vrij maken. Je moet jezelf de tijd ook gunnen. Je bent het namelijk waard om die tijd te nemen. En waarschijnlijk heb je nu ook tijd zat….

Want eerlijk, door ‘even’ na te denken over hoe het ooit begon, daarmee heb je niet opeens een hernieuwde basis. Dat begrijp je toch ook wel? Bouwen kost tijd. Maar door er nu aandacht en tijd aan te schenken, aan jezelf en je bedrijf, kom je uiteindelijk altijd verder.

Alles wat je aandacht geeft, groeit!

En deze quote geldt voor zowel de negatieve als positieve gedachten en energie. Wat ga jij aandacht geven?

Zullen we samen aan de positieve aandacht werken?

Ik begrijp dat het best een stap kan zijn om hulp te vragen. Maar weet dat die eerste stap het moeilijkst is, maar ook de meest belangrijke. En weet dat mensen je altijd wel willen helpen. Je moet er alleen soms wel zelf om vragen. En ik kan je helpen, en ik bied je hierbij zelfs mijn hulp aan. Je hoeft me alleen maar even te bellen of mailen.

Hoe ik je kan helpen?

Met een strategiesessie van 3 dagdelen gaan we samen terug naar jouw basis. Ik luister naar je, zet je aan het werk, denk met je mee en zal alles zo concreet mogelijk voor je maken.

Wat ga jij aandacht geven?

Wil jij weer de controle naar je toe trekken in deze onzekere tijd? Wil jij weer grip krijgen op je eigen bedrijf. Wil je weer positieve energie krijgen van het ondernemerschap? Zet dan vandaag nog de eerste belangrijke stap en bel of mail me. Ik help je graag in deze onzekere tijden!