Na regen komt zonneschijn, achter de wolken schijnt de zon, uiteindelijk komt alles goed…dooddoeners, maar wel waar. Maar soms voel je je gewoon blue, ook wanneer het dinsdag of woensdag is . Alleen hebben we het daar niet over…

Laten we het vooral gezellig houden

Linkedin is een zakelijk netwerk waar we met elkaar delen hoe goed het zakelijk gaat, welke certificaten we allemaal behalen en wanneer we op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging . Maar wanneer het even minder gaat, zakelijk en/of prive, dan zie je dat niet zo snel terug op Linkedin of andere social media. Hooguit dat de frequentie van berichten afneemt . Social media is er voor de ‘mooie’ berichten. En soms staat er dan toch net een ander bericht tussen…

Want helaas gaat het leven niet altijd over rozen

Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn . We maken ook allemaal vervelende dingen mee. Da’s voor niemand prettig, maar jou als ZZP’er soms wel eens extra lastig. Want als ZZP’er ben je je bedrijf . Dus als het met jou minder gaat, dan heeft dat vaak ook invloed op je bedrijf. En dan hoor ik verschillende businesscoaches zeggen dat je daarom veel meer online moet doen . Zodat er altijd een inkomstenstroom is. Maar dat wil ik niet, een online dienstverlening. Want ik ben, net zoals heel veel andere ZZP’ers, mijn bedrijf en de toegevoegde waarde van bureau wat: zit ‘m in mij . En ik ben van het persoonlijk contact en de dialoog.

Voor heel veel ZZP’ers geldt dat ze denken het allemaal alleen te moeten doen en problemen alleen moeten oplossen . Maar dat hoeft niet, kan niet. Je moet alleen wel zelf om hulp vragen…

Ik kan erover meepraten

Vanwege familieomstandigheden ben ik het jaar niet gestart zoals ik me aan het einde van 2019 had voorgenomen . Het maakte dat ik gelijk aan het begin van 2020 een aantal zakelijk keuzes heb moeten maken en klanten heb moeten informeren over mijn omstandigheden . En dan moet je een stukje van jezelf blootgeven. En dat is best spannend, want hoe gaan ze reageren… Gelukkig reageerde iedereen heel positief. En de opmerking die me bovenal bij blijft en ik van eigenlijk al mijn klanten hoorde in soortgelijke bewoordingen:

“Nu snap ik waarom jij doet wat je doet en waarom je zo goed bent in wat je doet”

Erover praten, waarover dan ook, is al de helft van de weg naar de oplossing…

Gelukkig is morgen weer dinsdag

Vandaag is het Blue Monday en daar komen we ook wel weer doorheen. Morgen is het weer ‘gewoon’ dinsdag. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Want elke dag heb je de keuze om er iets van te maken.

Niet dat het makkelijk is hoor, keuzes maken. Maar iedereen kan het, je moet het alleen ‘even doen’. Ik weet dat als geen ander. En juist daarom help ik mensen daarbij, keuzes maken in het ondernemerschap en strategie bepalen, en ben ik daar goed in. Hoe ik dat doe? Door de verbinding aan te gaan, door het gesprek te voeren (dus geen online programma ?), ik luister naar je, ik denk met je mee en ik adviseer je bij zakelijke uitdagingen, maar daarmee ook privé uitdagingen die er vaak achter schuilgaan. Want jij als ondernemer, ZZP’er, jij bent je bedrijf. Dus klanten krijgen de ‘whole package’ met al je mooie en mindere mooie kanten. En jij kan alleen groeien als ondernemer, wanneer zowel zakelijk als privé in balans zijn.

Kan jij een sparringpartner gebruiken, die echt weet waar ze het over heeft, die er voor jou is? Bel me! Dan drinken we een kop koffie/thee met een koekje erbij. Want echt, morgen is het weer ‘gewoon’ dinsdag, met nieuwe kansen en uitdagingen die je niet alleen hoeft aan te gaan. Ik ben er voor jou! Zullen we er samen voor gaan?!