2021 wordt mijn jaar. Hoe?
Door het stellen van doelen!

Pfoe, da’s lastig, doelen stellen…

Een doel stellen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je moet het namelijk ook niet groter maken dan nodig. Een doel heeft je namelijk zelf als doel om je te helpen. Het bied je focus en handvatten om te gaan doen. Maar goed, mocht je het stellen van een doel toch lastig vinden, hierbij dan een paar tips:

  • Keep it simple: Je moet vooral blij worden van het stellen van je doel en zorg dat je er een datum aan koppelt wanneer je je doel behald wil hebben.
  • Maak het klein: Lange termijn doelen zijn goed. Een stip op de horizon kan lekker werken. Maar daar kan je soms nu niet zoveel mee. Stel daaromvervolgens kleinere doelen die je helpen om je langetermijn doel te behalen. Bijvoorbeeld per kwartaal. In 3 maanden kan je een hoop bereiken en is behapbaar en overzichtelijk. En zo kan je elke 3 maanden proosten op een succes 😉.
  • Kom in actie: nu je je doelen voor een kwartaal hebt gesteld, kan je nu de acties uitzetten per week. Zodat je ook gaat doen, met die 3 maanden in het vooruitzicht en nog mooier, de beloning bij het behalen van je doel.

Oke, nu jij!

Als je nooit eerder echt concrete doelen hebt gesteld en ook nooit dus elk kwartaal de successen hebt mogen ervaren, dan kan ik me voorstellen dat het nog best wel lastig lijkt. Maar begin er gewoon eens aan.

Stel jezelf vandaag 1 doel. Zet ook een datum in de eerste 3 maanden waarop het doel behaald moet zijn. Zet vervolgens de acties uit in de tijd wanneer je wat moet doen om dat doel te halen. Kijk dan na het behalen van je doel eens hoe dat voelt en zet dan weer nieuwe doelen voor het kwartaal erop. En maak het jezelf niet te lastig, onthoud: zet doelen waar je blij van wordt!

Niets fijners dan afvinken

Het leuke van doelen stellen, uitvoeren en halen zijn de momenten dat je zaken van je lijstje kan afvinken: ook weer gedaan! Het geeft een voldaan gevoel en motiveert vaak tegelijkertijd om door te gaan.  Dat wil jij toch ook?

2021 wordt mijn jaar!

Wil jij echt goed met je doelen aan de slag gaan, zodat 2021 ook jouw jaar wordt? Doe dan met de workshop ‘2021 wordt jouw jaar’. Aanmelden kan via deze link.

Laten we er samen een topjaar van maken!