Als ondernemer hebben we allemaal wel eens te maken met tegenslag:

  • een klant kiest toch niet voor jou (nog nooit gehad 😉)
  • een dienst of product wat jij geweldig vindt loopt niet (herken ik…)
  • producten worden te laat geleverd of niet zoals gesproken (helaas, heb ik nu ook…)
  • je website wordt gehackt (heb ik ook als eens gehad…)
  • geen of te weinig deelnemers voor je (online) event (yep…)
  • iets met Corona en je moet je winkel tijdelijk sluiten (dat heb ik gelukkig niet!)
  • en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het lijstje….

Elke ondernemer kent gedurende het jaar grote en kleine tegenslagen. Maar laat jij je daardoor uit het veld slaan? Of ga jij hard aan de werk om slimme oplossingen te bedenken om zo de tegenslag op te lossen. Doe jij dat? Laat jij je niet kisten door tegenslag en ga jij er juist mee aan het werk? Want juist  door creatieve oplossingen te vinden voor een problemen bouw je aan een gezond bedrijf. Zonder tegenslag geen groei!

Even klagen en weer doorgaan

Natuurlijk mag je even vloeken als het tegenzit en er even flink van balen. Maar dan is het ook zaak om jezelf weer bij de kladden te pakken en door te gaan. Maar ja, hoe dan? Onzekerheid ligt op de loer en soms heeft het ook financiële gevolgen.

Als ondernemer ga je risico’s aan, om iets van de grond te krijgen. Maar tegelijkertijd is er heel vaak dat stemmetje met de vraag of je producten of diensten wel aanslaan? Kun je wel klanten vinden en behouden? maar juist deze onzekerheden helpen je om scherp te blijven om altijd het beste uit jezelf te halen. En dat kost energie, maar dat is ook waar het om draait in het ondernemerschap. Continue je best blijven doen en bereid zijn om daar alles voor te doen…

Jouw bedrijf verdient het

Elk bedrijf en elke ondernemer verdient het om succesvol te zijn. En daarin moet je als ondernemer ook zeker in blijven geloven. Zeker wanneer jij zelf in jouw bedrijf en jouw toegevoegde waarde gelooft. En ik snap dat dat geloof bij tegenslag soms wat lastig is om vast te houden. Maar geef niet zomaar op, want je hebt iets in handen wat het verkopen waard is. En soms is het verstandig om hulp in te schakelen om op die vlakken waar je zelf niet zo goed in bent, je te laten adviseren en ondersteunen. Dat is een investering in jezelf, in je bedrijf en in je product of dienst wat het waard is.

Wil je een keer sparren?

Sta jij op dit moment op een punt in je ondernemerschap dat je vanwege bepaalde tegenslag niet weet hoe nu verder? Laten we er samen even over sparren. Wie weet kan ik je helpen, net dat duwtje in de rug geven om weer door te gaan. Want je hoeft het als ondernemer, ZZP’er, niet allemaal alleen te doen. Hulp vragen is lastig, maar echt, het helpt je verder. Want weet, geen enkele ondernemer kan alles alleen (ook ik niet)! Samen kom je verder!

Bel of mail me voor een afspraak.