‘help mij het zelf doen’

bureau wat:

Laatst kreeg ik een kort artikel onder ogen over Maria Montessori in relatie tot de werkomgeving.

 

Uitgangspunt volgens Maria Montessori is, dat een kind een natuurlijke, noodzakelijke drang tot zelfontplooiing heeft herunterladen. Opvoeding en onderwijs moeten onderkennen wat de behoeften van een kind op een gegeven moment zijn en daarop inspelen door de juiste omgeving en materialen te bieden herunterladen. Kortom, een kind in een zogenaamde voorbereide leeromgeving brengen, waarin alles uitnodigt tot leren. Dat is dus veel meer dan alleen coachen en sturen apple apps erneut herunterladen. Het legt de verantwoordelijkheid en het nemen van actie bij het kind.montessori
 

Deze ‘leervorm’ zou ook zeker toepasbaar kunnen zijn op het leren en ontwikkelen van mensen in organisaties videopad video editor german free full version. Organisaties zijn tenslotte al grote beïnvloeders van de mens, bewust of onbewust. Vraag is dan, kan de werkomgeving zo worden opgezet dat het een contstante leeromgeving is én is dat wenselijk malen nach zahlenen?
 

Duidelijk is, dat we ons als volwassenen willen blijven ontwikkelen. Gedurende ons werkzame bestaan voelen we van tijd tot tijd de drang weer te willen ontwikkelen, iets nieuws te willen leren google fotos appen. Wat als we ons nu in zo’n omgeving kunnen bewegen, dat we contstant de mogelijkheid hebben om op ieder gewenst moment iets te leren en ook gebruik maken van die mogelijkheid übersetzen kostenlos downloaden. Net zoals op school….
 

Share