… laptop, notitieblok en een hoofd vol vragen!

bureau wat:

“Je hebt helemaal gelijk. Ik moet daar echt eens de tijd voor nemen. Maar straks in de vakantie heb ik weer rust. Dan ga ik daar echt eens even goed over na denken.” De vragende blik in mijn ogen doet haar lachen. En ze zegt: “Ja, ik weet het, dat zei ik vorig jaar ook.”

Ik ga op vakantie en neem mee…..

Voor veel ondernemers, ZZP-ers, is het lastig om tijd vrij te maken om na te denken over je bedrijf. Wat wil je bereiken? Waar wil je naar toe met je bedrijf? Hoe zie je de toekomst? Blijf je doen wat je deed? Wil je iets veranderen? Het zijn allemaal vragen die we onszelf met enige regelmaat stellen avira kostenlosen ohne anmeldung. Doe ik ook. En dat is ook logisch, want alles verandert en beweegt nu eenmaal. De vakantieperiode biedt dan tijd en vrijheid om daar eens mee aan de slag te gaan. En dus gaat de laptop mee, of een mooi nieuw notitieboekje. Om na te denken over je dienstverlening, over hoe je nieuwe klanten kunt vinden, over de groei van je omzet, over je marketing.

Dat hoofd staat maar niet stil

Op zich een prima idee. Je hebt even niets aan je hoofd, geen opdrachten, geen klanten, geen telefoon, geen mail. En je bent letterlijk van je bedrijf weg. De afstand die je creëert door je reis naar de bergen of naar de zee, schept letterlijk ruimte. En misschien komen de ideeën inderdaad google play op pc. Misschien maak je een plan voor ná de vakantie. Prachtig! Wat we alleen vergeten is dat er na de vakantie weer heel veel zaken op ons liggen te wachten. Want die ene opdracht moet nu toch echt af en na de vakantie moet er toch ook weer een nieuwsbrief uit of een blog geschreven of een afspraak gemaakt met die of die. Er ‘moet’ weer van alles na de vakantie. Ook ik heb menig vakantie mijn laptop meegesjouwd, die soms wel, soms helemaal niet openging. Maar altijd had ik het goede voornemen om nu eens echt over mijn bedrijf na te denken. #not! Nou ja, da’s niet helemaal waar, want nadenken doen we vaak wel. Dat ondernemershoofd staat maar niet stil! Nadenken kunnen we heel goed. Maar het hoofd bieden aan de dagelijkse hectiek om die gedachten, wensen en plannen om te zetten in actie is een lastige klus kinder spiele zumen.

Maar altijd had ik het goede voornemen om nu eens echt over mijn bedrijf na te denken. #not!

Herken je dat? Dan realiseer jij je ook dat het goed is om die cirkel te doorbreken. Om jezelf nu eindelijk eens serieus te nemen en tijd vrij te maken voor de toekomst van je bedrijf. Om na te denken over de volgende stap. En om je te realiseren dat dat soms gewoon niet lukt in je eentje!

Hutje op de hei

Om die cirkel te doorbreken is er nu het Zomerdoolhof! Een 2-daagse training- en werksessie, gegeven door Hilde van den Heuvel en ondergetekende. Daarin gaan we een beetje dwalen om te leren welke stappen jou verder helpen in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Want Hilde en ik weten als geen ander hoe lastig het is om tijd vrij te maken voor nieuwe plannen 60 dagen proefversie microsoft office 2013. Om al dat denken om te zetten in doen. Ons Ondernemersdoolhof© heeft 2 jaar ontwikkeltijd gehad! Gewoon omdat andere zaken, terecht of onterecht, voorrang kregen. Sinds vorig jaar nemen we één keer per jaar een week de tijd om over onze plannen en over onze samenwerking na te denken. We boeken letterlijk een ‘hutje op de hei’ en trekken ons terug uit de hectiek van klanten, mail, maar ook privé beslommeringen. Want hé, we zijn behalve ondernemer, ook nog vrouw, moeder, dochter, echtgenoot, vriendin….. Tijdens die week doorlopen we samen ons eigen Ondernemersdoolhof om te ontdekken wat er allemaal al is. Om te ontdekken waar we zo blij van worden. En dat we het soms gewoon ook even niet weten, maar elkaar steunen en verder helpen. We inspireren en motiveren elkaar om onszelf en ons bedrijf te ontwikkelen teamviewer kostenlos herunterladen. Hoe fijn is dat!?

Want hé, we zijn behalve ondernemer, ook nog vrouw, moeder, dochter, echtgenoot, vriendin…..

Het Zomerdoolhof

Tijdens het 2-daagse Zomerdoolhof doorlopen we in korte tijd de stappen van het Ondernemersdoolhof. We gaan weer even terug naar je drijfveren, naar wat jou motiveert in je ondernemerschap. We nemen afstand om te zien waar kansen en mogelijkheden liggen. Je leert hoe je vanuit de kracht van jouw bedrijf makkelijker keuzes maakt. Keuzes die bij jou passen. Niet omdat het moet. Niet omdat een ander zegt dat je zus of zo moet doen om succesvol te zijn. Maar omdat je wéét dat dit de juiste stappen zijn. Omdat het bij jou past. Bij jouw bedrijf en jouw ontwikkelfase.

Het zomerdoolhof is een groepstraining (maximaal 10 deelnemers) zodat we elkaar, als ondernemers, motiveren en inspireren kan appvalley niet downloaden. Omdat we weten hoe lastig het kan zijn. In de groep vind je herkenning, maar ook erkenning. We helpen elkaar verder bij het ontdekken van de volgende stap.

Wat levert het Zomerdoolhof op?

  • Je ontdekt (opnieuw) wat jou blij en trots maakt in je bedrijf.
  • Je leert hoe belangrijk jouw drijfveren zijn voor de ontwikkeling van je diensten, de keuze van je doelgroep en je marketing activiteiten.
  • Je leert hoe je die nieuwe inzichten vertaalt in concrete stappen. Naar een passend aanbod, een juiste prijs, een concrete doelgroep en passende woorden om te gebruiken in je communicatie.
  • Je maakt een compact, maar doelgericht stappenplan, waar jij blij van wordt.
  • Je gaat van ‘malende gedachten’ naar gerichte acties
  • Je gaat van denken naar doen, dankzij een focus/coaching sessie ná de vakantie
  • Je kunt bijna niet wachten om aan de slag te gaan malprogramm kostenlos downloaden deutsch!

EN….: je hebt een heerlijk ontspannen vakantie, want het denkwerk is al gedaan!

Wat gaan we doen?

Het Zomerdoolhof is een intensief programma van 2 dagen op een mooie locatie met lekker eten. Met een kleine groep van maximaal 10 deelnemers doorloop je met 2 trainers de cruciale stappen uit het doolhof. Er is alle aandacht voor jouw specifieke ontwikkelvragen en jouw ondernemersverhaal.

Dag 1 staat in het teken van stilstaan en om je heen kijken. Wat is er al? Waar sta je nu? Wat ontbreekt er nog? Waar word je blij van? En waar zitten energielekken? We kijken naar je doelgroep en naar de markt. Waar liggen voor jou kansen? Door de interactie met de groep ontdek je veel meer dan wanneer je dit alleen zou doen casino spiele gratis herunterladen.

Op dag 2 staat jouw ondernemersverhaal centraal. Jouw kernboodschap. Waarom doe je wat je doet, voor wie en wat levert dat nu eigenlijk op. We gaan op zoek naar je drijfveren en vertalen dit naar passende woorden. En we nemen de tijd om de nieuwe inzichten om te zetten in acties die bij jou passen. Die goed voelen voor jou. Zodat je ook daadwerkelijk nieuwe energie en zin hebt om ermee aan de slag te gaan.

Als bonus bieden we je, ná de vakantieperiode, een individuele focus/coachingsessie aan. Als extra steuntje in de rug. En om ervoor te zorgen dat je, na de vakantie, daadwerkelijk gaat doen wat je wilt. Tijdens dit individuele gesprek met één van ons kun je bespreken waar je belemmeringen ervaart, hoe je zorgt voor een goede balans of gewoon wat extra hulp bij het plannen van je activiteiten excel for free 2016. Jij bepaalt waar je die extra hulp kunt gebruiken. Wij bieden je niet alleen inspiratie en motivatie, maar ook daadwerkelijk de juiste handvatten om mee aan de slag te gaan. Zo blijft het niet bij mooie plannen alleen!

Waar en wanneer?

Het Zomerdoolhof wordt gehouden op dinsdag 17 en donderdag 19 juli van 10.00 tot 16.00 uur op een mooie locatie ergens midden in het land. De coaching/focussessie plannen we samen met jou ná de vakantieperiode. Deelname kost € 395,- ex btw, inclusief heerlijke lunch en lekkere snacks.

Opgeven doe je hier: https://www.bureau-wat.nl/zomerdoolhof/ (onderaan staat een aanmeldformulier) posterxxl software herunterladen.

Meer lezen over Hilde en Klementine en over het Ondernemersdoolhof© doe je hier: https://www.bureau-wat.nl/wat-ondernemersdoolhof/ 

Wat je ook doet deze vakantie: we wensen je veel plezier!

Klementine en Hilde

Share