‘netwerken, dat werkt’ …. maar hoe dan?

bureau wat:

Vraag je je af hoe netwerken eigenlijk werkt? Voor veel ondernemers is netwerken een heikel ding. Ze vinden het moeilijk om die drempel van de netwerkborrel over te gaan, houden er niet van om zichzelf te moeten verkopen, het gaat vaak helemaal nergens over, sta je daar met je glaasje, denken dat hun doelgroep daar niet is, hebben het geprobeerd maar geen opdracht aan over gehouden……en nog veel meer van dat soort reacties ganze ordner von sharepoint herunterladen. netwerken
 

Allemaal reacties die volgens mij niet juist zijn en niet passen bij netwerken anno nu herunterladen. Je zou wat mij betreft niet moeten gaan netwerken om jezelf te verkopen of de verwachting te hebben dat je na afloop met een getekende opdracht naar huis gaat herunterladen. Netwerken anno nu gaat wat mij betreft, en volgens velen met mij gelukkig, om het delen van je kennis en kennissen. Je gaat netwerken om je kennis te delen herunterladen. En dan niet in de vorm van een verkooppraatje, maar omdat je iemand hoort vertellen tegen welk probleem hij aanloopt en jij daar op dat moment bij kan helpen. En natuurlijk hoop je en zou het mooi zijn dat dit op termijn een mooie opdracht oplevert herunterladen. Maar netwerken is eerst zaaien, delen en op een later moment wellicht oogsten. Een goed netwerk heb je ook niet zomaar opgebouwd. Dit kost tijd en aandacht oud briefpapier downloaden.
 

Het is wanneer je gaat netwerken natuurlijk goed te weten waar jij als ondernemer voor staat en wat jouw expertise is. Zodra je dat helder hebt, kan je er zonder moeite over praten en zal het ook niet klinken of voelen als een verkooppraatje sky go download windows 10.
 

In een notendop komt het eigenlijk allemaal neer op deze vijf stappen:

1. Weet wie je bent en waar je voor staat als ondernemer Je hebt pas iets aan een netwerk als mensen weten wie je bent en wat je kunt herunterladen. Voel je dus goed bij je verhaal. Weet wat je sterke punten en vaardigheden zijn. Bedenk dat je vaak maar kort de tijd hebt om iemand te spreken. Een eerste indruk is dan ook van waardevol belang en kan je maar een keer maken rebrawl download iphone!
2. Een goed netwerk vraagt tijd Begin met het opbouwen van je netwerk eerst bij mensen die je kent van je werk, vrienden, kennissen of familie kann keine appsen iphone. Zij kunnen als ambassadeur voor je werken en je introduceren bij weer hun netwerk. Zo breid je je netwerk uit, krijg je vertrouwen in het netwerken en kan je steeds makkelijker op onbekende afstappen.
3. Breid je netwerk uit naar eigen inzicht Wanneer je begint met netwerken zal je al snel op plekken komen waar je je misschien niet altijd thuis voelt. Voel je niet verplicht alle netwerken af te gaan, maar zoek de netwerken op die bij jou passen. Klein of groot, beurzen en evenementen, bijeenkomsten met of zonder inhoud als uitgangspunt, etc. Zoek het netwerk wat bij jou past en laat het zo groot worden of klein blijven als dat bij jou past en wat voor jou waardevol is!
4. Onderhoud je netwerk Voorkom dat je stapels visitekaartjes hebt, zonder te weten wie al die personen zijn. Vraag of geef alleen je kaartje aan mensen die jij op welke manier dan ook waardevol vindt voor jouw netwerk. Verwerk na ontvangst op een bepaalde manier ook je kaartjes dat je kan onthouden waar je die persoon hebt ontmoet of wat je wellicht hebt besproken. Voeg ze toe aan je LinkedIn of bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Een waardevol netwerk opbouwen vraagt tijd en aandacht; zowel het verkrijgen als het onderhouden.
5. Netwerken is geven en nemen Netwerken hoort van twee kanten te komen. Naast over goede kwaliteiten beschikken is ook de gunfactor van belangrijke waarde. Met netwerken en het delen van je kennis en kennissen, bouw je aan je gunfactor. Aan de andere kant mag jij ook van mensen verwachten dat ook zij hun kennis en kennissen met jou delen.
Netwerken, is net werken. Vind de manier van netwerken die bij je past en dan voelt het al een stuk minder als net werken.
 

bureau wat: organiseert ook verschillende netwerkbijeenkomsten. Kleinschalig en altijd met een inhoudelijke component. Weten of er binnenkort een bijeenkomst is die voor jou misschien interessant is? Kijk dan op wat: verbinden!
 

Share