Spelenderwijs in gesprek en werken aan je bedrijf met het Ondernemersdoolhof

Samen dwalen brengt je verder in je ondernemerschap

Hoe vaak sta jij eigenlijk even stil om na te denken óver je bedrijf? Naast je dagelijkse werkzaamheden voor de klanten ben je namelijk ook nog ondernemer. Dat ben je bijvoorbeeld wanneer je een netwerkbijeenkomst bezoekt. Goed voor de contacten en vaak ook nog gezellig. Of we organiseren intervisiebijeenkomsten met collega’s onder elkaar . Dan ben je vaak vakinhoudelijk kennis met elkaar aan het delen, maar hoe vaak sta je stil bij de ondernemerskant van jezelf? Daag je elkaar wel eens uit om na te denken over je bedrijf? Waarschijnlijk niet…

Logisch ook. Tijdens een bijeenkomst gaat de aandacht misschien naar een spreker of een thema en houden we het graag gezellig met elkaar. En beleefd.

Met de spelvariant van het Ondernemersdoolhof stel je elkaar vragen die je anders nooit zou stellen. Onder het mom van ‘een spelletje spelen’, neem je een kijkje in je eigen ondernemerskeuken en die van een ander . Zo leer je van elkaar, maar je leert elkaar ook op een hele andere manier kennen. Het Ondernemersdoolhof blijft weg van beleefdheden en geeft je de mogelijkheid om betekenisvolle vragen te stellen aan elkaar.

“Dat wist ik helemaal niet van jou.”

We weten allemaal hoe lastig het voor ondernemers is om in de hectiek van alledag stil te staan en na te denken over je bedrijf. Onderzoek toont zelfs aan dat dit één van de grootste uitdagingen is voor ondernemers. We weten niet hoe we dat moeten doen, of wanneer. En eigenlijk weten we ook niet goed waar we moeten beginnen.

Het Ondernemersdoolhof bordspel biedt een laagdrempelige manier om stil te staan bij essentiële vragen en met elkaar hierover in gesprek te gaan. Niet met de intentie om kant-en-klare oplossingen aan te dragen. Wel om getriggerd te worden over wat goed gaat en waar liggen mogelijke verbeteringen of aandachtspunten.

Het Ondernemersdoolhof is een simpel bordspel. Pionnen, een dobbelsteen, een zandloper en vragenkaartjes. De dobbelsteen bepaalt de snelheid waarmee je door het doolhof wandelt, maar jij kiest je eigen route. Al dwalend loop je langs de zeven onderdelen van het Ondernemersdoolhof. Van stilstaan, naar analyse, naar de kern. Van doelen naar uitvoeren en volhouden.

  • Wat gaat er goed, wat zijn successen?
  • Waar sta je als ondernemer voor en wat wil je bereiken?
  • Waarom kies je voor bepaalde marketingvormen?
  • Waar liggen je uitdagingen?

Al spelend dwaal je door het Ondernemersdoolhof op weg naar meer focus in je ondernemerschap en ondernemer zijn.

Tijdens één van onze studiedagen werd het ochtendprogramma verzorgd door Hilde. Van tevoren hebben we online met elkaar doorgenomen wat het doel is en hoe de rest van de dag eruit zou gaan zien. Ons doel was deze keer om geen inhoudelijke studiedag te organiseren, maar om onze rol als ondernemer onder de loep te nemen. Het ondernemersdoolhof was een uitgelezen kans om dat te doen.

Door het ondernemersspel van Hilde ga je op een andere manier naar je eigen bedrijf kijken. Je leert op welk gebied je al op de goede weg zit en ook waar je meer aandacht aan wil geven. Het was leerzaam en interessant om dit met studiekeuzecoaches onder elkaar te doen. De reacties waren stuk voor stuk zeer positief en iedereen ging met nieuwe doelen en acties naar huis. We gaan ervoor zorgen dat het ook daadwerkelijk opvolging krijgt, dus het wordt een terugkerend thema tijdens onze volgende bijeenkomsten.

Bedankt Hilde voor het in gang zetten van iets moois!

Studiekeuze Nederland

Wat een verrassing dat er zulke leuke en interessante gesprekken op gang komen, aan de hand van de vragen in het spel. Ik was verbaasd hoe open we naar elkaar waren en hoe respectvol er naar elkaar geluisterd en gereageerd werd. Dit spel is een mooi instrument om écht met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen, als ondernemer en als mens.

Clement - Conversie team

Het is ontzettend goed en verhelderend om met mede ondernemers eens op de ‘werazenmaardoorstopknop’ te drukken en dit spel te spelen. Met respect spiegelen naar elkaar. Het heeft een wakkerschuddend effect dat blijft hangen in de kop.

Willem - Appel en Eelman

Het Ondernemersdoolhof heeft onbewust gezorgd voor nieuwe inzichten. Het spel daagt je uit om over allerhande zaken na te denken waar je niet iedere dag bewust mee bezig bent. Leuk om op een sociale manier met mede-ondernemers te discussiëren en zo jezelf weer even aanscherpen.

Jasper - Appendee

“Jee, da’s een goeie vraag…”

Het spel is geschikt voor netwerkbijeenkomsten, intervisiebijeenkomsten of bijvoorbeeld voor brancheverenigingen. Eigenlijk voor alle gelegenheden waar ondernemers samen komen om informatie te delen of te leren. Maar ook voor de kleinere MKB-er, die met zijn team op een laagdrempelige manier wil praten over het bedrijf.

Het spel kan zelfstandig worden gespeeld met max. 6 deelnemers per speelbord.

Wat levert zo’n spelletje nu op?

  • Nieuwe inzichten in jezelf en je onderneming.

  • Stof tot nadenken over waar je staat als ondernemer en wat er aandacht behoeft.

  • Diepgang in het gesprek met je zakelijke connecties.

  • Inspiratie vanuit de vragen, de antwoorden en de interactie met je spelgenoten.

  • En natuurlijk veel gezelligheid en lol. Zo was je nog nooit bezig met je bedrijf.

Het Ondernemersdoolhof stelt je in staat om samen met mede-ondernemers te dwalen door de krochten van het ondernemerschap. Simpel maar doeltreffend!

Derrick - Appendee

Het spelen van het spel is een mooie manier om elkaar te leren kennen, te reflecteren, na te denken over je bedrijf en inzichten te krijgen die tot actie (kunnen) leiden.

Joyce - Romotion

Het Ondernemersdoolhof-spel, een onderhoudende manier om te reflecteren en te leren. Verbazingwekkend hoeveel ik heb geleerd over mezelf én van mijn medespelers tijdens het spelen van het spel.

Lex - Matching Vision

Wil jij ook een keer een spelletje spelen met je collega’s?

Neem dan contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden om een inspirerende bijeenkomst te organiseren.