Doolhofstrategietraject

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder. "

Als ondernemers staan we eigenlijk niet stil, we zijn altijd in beweging. Jij ontwikkelt je, jouw bedrijf ontwikkelt zich en je omgeving verandert ook. Elke nieuwe fase stelt je voor nieuwe uitdagingen en nieuwe vragen. Kan mijn dienstenaanbod anders? Hoe laat ik mijn meerwaarde zien? Hoe bereik ik de juiste doelgroep? Waar vind ik de juiste ondersteuning? Het lijkt telkens weer één groot doolhof waarin je ronddwaalt. Maar je wilt niet dwalen, je wilt helderheid, rust en weten dat je met de goede dingen bezig bent. Toch? En je weet best dat je daar gewoon de tijd voor moet nemen.

Strategie zorgt voor focus

Een heldere strategie helpt je om keuzes te maken in je bedrijfsactiviteiten en je communicatie. Welke strategie bij jou en jouw bedrijf past heeft alles te maken met wie jij bent, waar jij voor staat en waar jij voor wilt gaan. Wanneer je (weer) weet waarom je doet wat je doet, is het veel makkelijker om jouw boodschap te verwoorden naar je klant. En de activiteiten te kiezen die passen bij de fase van jouw bedrijf.

Wij geloven dat een heldere strategie ervoor zorgt dat jij je prettig voelt in je ondernemerschap. In het individuele strategietraject beginnen we dan ook bij jou. Jij staat centraal, jouw drijfveren, jouw doelen, jouw bedrijf. Met het doorlopen van de stappen in het Ondernemersdoolhof ontdek je waar jouw kracht ligt, zodat je makkelijker keuzes kunt maken. Een goede strategie zorgt voor focus in je communicatie.

Jij bepaalt de route

In de hectiek van alle dag is het voor een ZZP'er of klein-MKB'er niet gemakkelijk om tijd en ruimte te creëren om na te denken over je bedrijf. Je wilt bovendien je eigen weg volgen. Maar je zou daar best wat hulp bij kunnen gebruiken. Iemand die kritisch meekijkt, die je aan het denken zet over waar je naartoe wilt. Over wat jij belangrijk vindt. Het Ondernemersdoolhof biedt je de ruimte om jouw eigen route te kiezen. Er bestaat geen enkel perfect stappenplan dat jou precies vertelt wat je moet doen om succesvol te zijn. Dat bepaal je nog altijd zelf. In het doolhof fungeren wij als jouw gidsen. We stellen je soms pittige vragen om door te dringen tot de kern. En we helpen je om keuzes te maken die bij jou passen. Zo kom je verder.

Wat zeggen onze klanten

caret-down caret-up caret-left caret-right
Philippe
"Klementine en Hilde hebben mij op een plezierige wijze door het hele proces geloodst. Doordat beide dames zo verschillend zijn vullen ze elkaar uitstekend aan. Soms confronterend op de inhoud maar altijd zacht op de relatie. Warm bad, positieve energie, oprechte interesse, openheid, goed doorvertalen, doortastend, doorvragen, gastvrijheid, professionaliteit zijn woorden die goed bij dit traject begeleiding passen. Ik weet hierdoor nu echt waar mijn bedrijf naar toe gaat de komende jaren."

Wat levert het op?

Aan het eind van het strategietraject weet je precies waar je staat en waar je naartoe wilt. Je hebt bovendien een stappenplan waar je mee aan de slag gaat om je doelen te bereiken. Het belangrijkste resultaat is dat je voelt dat je met de goede dingen bezig bent, richting en focus hebt gekregen, omdat je wéét waarom je het doet. Wat levert het je nog meer?

- Inzicht in een passende doelgroep en een bijpassend verhaal

- Inzicht in jouw kernwaarden en hoe je dit gebruikt voor het maken van keuzes

- Een heldere strategie die je richting en focus geeft

- Een concreet stappenplan met bedrijfsactiviteiten en in te zetten communicatiemiddelen

Hoe ziet een strategietraject eruit?

Het traject is verdeeld over drie sessies van circa 3 uur, die we in samenspraak met jou inplannen. De snelheid waarmee we het doolhof doorlopen bepaal jij zelf. Voorafgaand aan elke sessie vragen we je om je voor te bereiden. Hiervoor ontvang je een opdracht in de vorm van een vragenlijst. 

- In de eerste sessie gaan we op zoek naar de kracht van jouw verhaal. Jouw drijfveren, jouw doelen.

- In de tweede sessie kijken we naar passende doelgroepen en maken we een eerste aanzet voor een strategie en passende activiteiten

- In de derde sessie ontvang je van ons een concreet advies en stappenplan, wat we in deze bijeenkomst verder invullen.

BONUS

Na het volgen van de strategiesessie ben jij aan zet. We weten dat het lastig is om, eenmaal weer terug in de hectiek van alledag, de focus te behouden en te doen wat je je hebt voorgenomen. We willen dan ook regelmatig even horen hoe het gaat. Bovendien plannen we een terugkomsessie na ongeveer 6 maanden. We bespreken de voortgang en waar je mogelijk belemmeringen ervaart. We helpen je waar nodig weer even op weg. Zo behoud je de focus op de route die jij wilt bewandelen.

Afspraak maken

Vanwege de intensiteit van een strategietraject plannen we deze slechts een aantal keren per maand in. Neem voor het maken van een afspraak dan ook contact op via het contactformulier en we bellen je binnen 48 uur terug!

Wat kost een strategietraject?

Een strategietraject onder begeleiding van Klementine en Hilde kost 1695 euro ex btw. op een locatie in overleg te bepalen.

Hiervoor krijg je 3 intensieve dagdelen coaching onder deskundige en persoonlijke begeleiding.  Natuurlijk leggen we alles voor je vast in een uitgebreid verslag met samenvatting op 1 A4 met aanbevelingen. Op de dag zelf zorgen we uiteraard voor koffie/thee en lekkers.

Wil jij meer focus en helder communiceren met je klant?

Door stil te staan bij WIE WAT WAAROM HOE WAAR en WANNEER ontdek je waar aandachtspunten en prioriteiten liggen in jouw ondernemerschap. Het leidt je naar antwoorden op jouw persoonlijke vragen. Door bewust te dwalen, onder deskundige en persoonlijke begeleiding, vind je je eigen pad. Jouw eigen weg naar focus en heldere communicatie. Maak nu je afspraak en stap het Ondernemersdoolhof in.

Het Ondernemersdoolhof is een methode waarmee je helder zicht krijgt op je drijfveren, je kracht en jouw onderscheidend vermogen. Je ontdekt waar uitdagingen en kansen liggen en op welke manier jij daar op kunt inspelen. In het Ondernemersdoolhof dwaal je bewust langs alle elementen van jouw bedrijf, jouw ondernemerschap. Het levert nieuwe inzichten, energie en inspiratie om de volgende stap te maken. Het Ondernemersdoolhof brengt jouw doelen dichterbij.

Op de dienstverlening van bureau wat: zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gepubliceerd op deze website.