Houd jij jezelf wel eens een spiegel voor? Even stil staan bij wat er goed gaat en wat er beter kan in je bedrijf? Het einde van het jaar is daar altijd wel hét moment voor, al zou je dat ook best een paar keer per jaar mogen doen 😉

Het is prettig om af en toe met iemand te sparren die verder van je bedrijf af staat en misschien zelfs niet eens alle ins en outs van jouw branche af weet. Maar juist daardoor, door die afstand, wel goed kan duiden op welke punten je stappen kan zetten naar meer focus en groei.

En weer niet gehaald…

Door de waan van de dag vergeet je vaak stil te staan bij de doelen die jij je misschien aan het begin van het jaar hebt gesteld. En dan kom je zo richting het einde van het jaar en dan moet je misschien wel concluderen dat je sommige doelen niet behaald hebt. Omdat….

  • je zaken voor de lange termijn steeds voor je uit hebt geschoven…
  • je actielijst elke dag weer te lang is…
  • je het idee hebt altijd achter de feiten aan te lopen…
  • je eigenlijk wel iemand zou kunnen gebruiken die je af en toe een schop onder de kont geeft…
  • je elke dag tijd te kort komt…

Wil jij in 2020 nu echt doelen stellen én halen?

Wil jij met focus en grip in en aan je bedrijf werken? Kan je daar op gezette momenten wel wat hulp bij gebruiken? Ik kan je de spiegel voorhouden die elke ondernemer kan gebruiken, om in 2020 concrete stappen te zetten naar focus en groei.

Vast een eerste stap zetten?

Begin dan deze maand nog met stilstaan. En neem de tijd om op een rijtje te zetten:

  • wat er goed ging dit jaar (en waarom?)
  • wat er minder goed ging dit jaar (en waarom?)
  • van welke klanten je echt blij werd dit jaar (en die wil je volgend jaar weer!)
  • van welke klanten je minder blij werd (en wil je volgend jaar niet meer!)
  • wat je volgend jaar echt heel graag wil (salaris/vakantie/opleiding/klanten/opdrachten/etc.)

Als je dit (en misschien nog wel wat meer inzichten) op een rijtje hebt, dan kan je op basis van die input je doelen formuleren. Maar dat is een volgende stap. Daarover een andere keer meer.

O nee, die berg!

Zie je nu al als een berg op tegen de doelen helder formuleren voor 2020 en nog belangrijker, de stappen te formuleren om je doelen in 2020 ook daadwerkelijk te gaan halen? Kom dan op 20 januari naar de workshop ‘heldere doelen voor 2020’. Dan gaan we er samen een dag voor zitten!

Liever 1-op1? Dat kan ook! Bel of mail me en dan maken we een afspraak om de opties te bespreken! https://www.bureau-wat.nl/wat-contact