Waarom is stilstaan lastig voor ondernemers?

bureau wat:

Aan het eind van de dag check ik altijd mijn ToDo lijstje. Lekker om dingen weg te strepen, maar vooral om zaken te noteren voor de volgende dag. Wat ik dan nooit opschrijf is “morgen sta ik eens even stil” Play anno for free without download. Jij wel? Dat doen we niet zo vaak. Stilstaan. We zijn liever lekker bezig. Hoe komt dat eigenlijk? Vinden we het niet nodig? Of gaan we het misschien bewust uit de weg? Waarom vinden ondernemers stilstaan lastig?

Eigenschappen van de succesvolle ondernemer

Stilstaan hoort niet bij ondernemers. Het is een contradictio in terminis film stream downloaden. Da’s Latijn voor ‘het klopt gewoon niet met elkaar’. Als je ‘iets onderneemt’ betekent dat ‘beweging. Of dat nu om een bedrijf gaat of een spannende reis. Je komt in actie, je doet dingen.

Kijken we naar het karakter van de gemiddelde ondernemer dan zien we echte aanpakkers. Een ondernemer houdt van resultaat en dan moet je nu eenmaal dingen doen musik von bandcamp herunterladen. Kenmerkende eigenschappen van een ondernemer zijn dan ook:

  • doorzettingsvermogen
  • bereidheid om risico’s te nemen
  • overtuigingskracht
  • resultaatgerichtheid

En ben je ook nog een beetje creatief en kun je ‘out-of-the-box’ denken, dan voldoe je beslist aan een aantal belangrijke eigenschappen. Tuurlijk, creativiteit vraagt ook om denken, om stilstaan. Maar ga je ‘creëren’ dan ben je weer lekker dingen aan het maken, doen dus.

De bevlogen ondernemer

Al deze kenmerkende eigenschappen zijn een belangrijke graadmeter voor het vak van ondernemer google spiele kostenlos herunterladen. Sommigen zeggen zelfs dat deze bepalen of je succesvol bent (of wordt). En daarmee geven we onszelf een prachtig excuus. Stilstaan? Het hoort gewoon niet bij ons!

Maar we kennen ook allemaal de bevlogen ondernemer. Je weet wel, die man of vrouw die je echt weet te raken. Ze hebben een visie, ze lopen voor de troepen uit, maar zijn ook in staat om hun team een toekomstbeeld te schetsen en ze daarin mee te nemen film aus br mediathek downloaden. Ze zien kansen waar anderen die niet zien en kunnen daar ook nog eens heel goed op inspelen. Zo boeken zij succes.

Het zijn juist die eigenschappen van de bevlogen ondernemer die vragen om een beetje stilstaan. Wat zie je om je heen? Waar wil je naartoe? Waarom wil je dat? En past datgene wat je nu doet daar dan wel bij? Vragen die je jezelf af en toe moet stellen musikstudio programm kostenlosen. Want juist door af en toe stil te staan kom je weer verder.

Stilstaan is niet gemakkelijk

Laten we eerlijk zijn. Een beetje achterover leunen, in de verte staren en over lastige dingen na denken is gewoon een beetje vaag. En nog eerlijker: ik vind dat lastig. Net als jij.

Soms weet je ook niet goed waar je moet beginnen. En soms leidt de ene vraag naar nog veel meer vragen krimidinner kostenlos. Persoonlijk zou ik liever de antwoorden vinden.

En dat is nu precies wat het lastig maakt. Als de antwoorden niet willen komen, geeft dat onrust. Je hebt het gevoel dat je niet verder komt. Dat je in een kringetje ronddraait.

En als dus die heerlijke waan van de dag zich weer aandient, dan laat ik me graag verleiden kostenlose metronom herunterladen. Kan ik lekker weer dingen dóen.

De allerbelangrijkste ondernemerseigenschap

Ondernemen is dus dóen, actie. Maar het gaat ook om ontwikkelen. De wil om jezelf te ontwikkelen, de behoefte om te leren, de wens om te groeien. Als mens, als ondernemer. Dat is wat mij betreft een van de belangrijkste karaktereigenschappen van een ondernemer ringtones ac dc for free. Jezelf kritische vragen durven stellen, ook al weet je daar soms niet meteen het antwoord op. Dat vraagt om stilstaan. Om reflectie. Op je eigen gedrag, op je wensen en doelen. Elke fase van je onderneming stelt je voor nieuwe uitdagingen, roept nieuwe vragen op.

En ja, dat is lastig. Maar neem vooral de tijd. Maak ruimte in je agenda rollercoaster tycoon 2 vollversion kostenlos. Zet het op je ToDo lijstje. Niet alleen om na te denken, rationeel. Maar ook om te voelen en te ervaren hoe het nu gaat en wat je zou willen. Zo kom je tot rust en kun je bepalen wat een volgende stap is. De tijd die jij jezelf daarvoor geeft, verdient zich terug in een betere focus, in helderheid, in prettig ondernemerschap. Kun je daarna weer lekker dingen doen!

Hoe sta jij stil?

Ik ben er niet zo goed in. In stilstaan. Rust inbouwen is voor mij heel hard werken. Ik kies daarom bewust voor methoden die me helpen. Het liefst samen met anderen. Maar ik ben ook heel benieuwd hoe jij dat doet. Stilstaan en nadenken over je bedrijf. Misschien heb jij wel een goede tip voor andere ondernemers.Laat het ons weten in onderstaand veld!

Dit is een bijdrage van Klementine Vis

Share

2 Comments on “Waarom is stilstaan lastig voor ondernemers?

  1. Zelf doe ik stilstaan het liefst in beweging. Bijvoorbeeld door te wandelen met mijn hond, paard te rijden of op een andere manier met mijn lichaam verbonden te zijn. Op dat moment ben ik in mijn lijf en uit mijn hoofd en krijg ik rust, overzicht en de beste ideeën. Het motto van mijn bedrijf is ook niet voor niets leven is bewegen!

    1. Beetje late reactie, Karin, maar bedankt voor je reactie. In je lijf zijn en uit je hoofd is inderdaad een mooie manier van stilstaan, van rust inbouwen. Prachtig wanneer je dat zelfs combineert met paardrijden. Heerlijk! Groet, Klementine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.