Stop met delegeren

bureau wat:

Waarom alles zelf doen als je het ook kan uitbesteden windows 7 opstartschijf?

Voor de vakantie had ik een leuk gesprek met een van mijn klanten. Kort samengevat ging het erover, waarom ZP’ers toch zo vaak menen alles zelf te moeten doen, terwijl je al hartstikke veel te doen hebt en dan vaak niet toe komt aan de dingen die je echt leuk vindt bmw driver's guide fehler beim herunterladen. Daardoor heb je juist vaak het gevoel dat je altijd ‘druk’ bent, ook wanneer je aan het werk bent met of voor je klanten. En dat is toch vaak het leukste om te doen; je vak uitoefenen en je klanten daar blij van zien worden microsoft office 2016 gratis herunterladen.

Heb jij nog geen VA dan?

Je ziet dus steeds vaker dat mensen een VA, virtual assistent, inhuren. Het wordt zelfs interessant om te zeggen ‘o nee hoor, daar heb ik een VA voor’ mailsen gmx. ‘Heb jij nog geen VA?’. Hartstikke fijn al die VA’s, maar je bent daarmee eigenlijk toch nog steeds druk om je VA opdrachten te geven, aan te sturen, controleren, etc powerpoint 2018 download kostenlos. Kortom, fijn dat een VA hebt die bijvoorbeeld je social media doet, maar vaak ben je nog wel druk om dit vervolgens in goede banen te leiden.

Jij bent geen VA musescore notonly for free!

Na de vakantie kreeg ik, na een soortgelijk gesprek met nog een klant te hebben gevoerd, van haar dit artikel doorgestuurd whatsapp image. Zij zei mij, ‘Hilde, fijn dat je voor mij zaken regelt, maar ik zie je niet als mijn VA. Als ik iets gewijzigd wil hebben in een programma ofzo, dan vind ik daar wel iemand voor diktate 3 class free download. Ik ben juist blij dat jij met me meedenkt en kritische feedback geeft, de zaken uit handen neemt en ook nog regelt’.

Stop met delegeren

Zoals ook in het artikel staat: stop met delegeren ebook downloaden bookspot. Wanneer je delegeert, blijft de taak uiteindelijk nog steeds bij jou liggen. Iemand anders voert ‘m feitelijk uit, maar jij stuurt aan, geeft input, controleert, etc herunterladen. Jij blijft verantwoordelijk. Je bent je eigen bedrijf aan het managen, maar je bent niet bezig met jouw vak, waar jouw klanten blij van worden. Nou ja, dat doe je er ook nog naast….

Vind een manager

Kortom, zoek ondersteuning die dat stukje verantwoordelijkheid van je overneemt, een VM, virtual manager. Natuurlijk bepaal je samen met je VM de koers, het is jouw bedrijf. Maar vervolgens draag je de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van die koers over. En die VM doet het werk óf zelf óf huurt daar dan weer een VA of andere professional voor in. Daardoor kan jij je richten op je werk en je klanten en de verantwoordelijkheid en uitvoering van je bedrijfsproces ligt bij een VM.

En dat is nu precies wat ik doe

Samen met mijn klant bepalen we de koers en vervolgens zet ik de werkzaamheden uit bij diverse partijen. Als we kijken naar communicatie (toch wel een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering), bepalen we eerst samen de koers. Waar sta jij voor als ondernemer, welke boodschap wil je over laten komen, welke belofte wil jij doen naar je klanten. Vervolgens ga ik met een webbouwer, vormgever, tekstschrijver aan de slag om dit te realiseren. En natuurlijk vraag ik mijn klanten wat ze vinden van de voortgang, het gaat uiteindelijk om hun bedrijf, maar ik val ze niet lastig met elk mailtje wat ik stuur om zaken geregeld te krijgen.
Kortom, VA’s zijn geweldig om je werkzaamheden aan uit te besteden. Maar wil je echt meer rust en focus in je bedrijf ervaren. Huur dan VM in die alle werkzaamheden ook voor je coördineert en daarmee een stukje verantwoordelijkheid (tijdelijk) van je overneemt.

 

Stop met delegeren en managen en ga aan de slag met dat doen voor jouw klanten waar jij goed in bent en blij van wordt!

Share