Gericht dwalen brengt je verder.

Gun jij jezelf eindelijk rust en ruimte om na te denken over de toekomst van je bedrijf?

 • Weet je niet meer precies wie nu je doelgroep is?

 • Durf jij wel keuzes te maken?

 • Waar ligt je focus? Geen idee… en daardoor is er ‘chaos’ in je hoofd, werk, bedrijf…

 • Werk jij vanuit een concreet plan met concrete doelen en weet jij zo helder wat je moet en kan communiceren? Nee?

 • Hoe vaak neem jij de tijd om je af te vragen of je wel met de juiste dingen bezig bent?

 • Gun jij jezelf wel eens een heisessie, zoals die ‘grote’ bedrijven dat ook doen?

Hoe vaak sta jij even stil in je bedrijf?

Uit onderzoek blijkt dat stilstaan bij je bedrijf, nadenken over ontwikkelingen en de toekomst, een van de grootste uitdagingen is voor ondernemers. Zeker voor ZZP’ers en klein-MKB’ers. Je hebt een volle agenda, werkt voor klanten, doet je marketing, je administratie en soms ook nog personeelszaken.

Dat periodieke onderhoud, het reflecteren en stilstaan bij wat je doet en waarom, is juist zo belangrijk. Eigenlijk noodzakelijk . Het zorgt voor een juiste focus, omdat je helder hebt waar je naar toe wilt. Het zorgt voor energie en inspiratie, omdat je weet waarom jij doet wat je doet. Het zorgt voor actie en beweging, omdat de dingen die je doet helemaal passen bij wie jij bent en wat je wilt bereiken met je bedrijf.

Wanneer ga jij luisteren naar die stemmetjes in je hoofd die zeggen dat het tijd is om het anders te gaan doen?

Weet vooral dat je niet de enige bent! Stilstaan en nadenken over wat je wilt neerzetten, waar je naartoe wilt met je bedrijf is één van de grootste uitdagingen voor ZZP’ers. Aangetoond door onderzoek! Leuk om te weten, maar wat héb je eraan? Beter nog, wat dóe je eraan? Hoe pak je die uitdaging op? Je hebt geen managementteam om mee te overleggen. Je gaat niet met jezelf naar een hei-sessie. Je blijft dus ronddwalen in je eigen doolhof.

Ik kan met gemak een hele lijst redenen bedenken waarom jij NIET de tijd moet nemen om serieus met je bedrijf aan de slag te gaan. Ik noem er een paar, maar waarschijnlijk kun jij er nog wel meer bedenken. Want smoezen en smoesjes, soms héél legitiem, zijn er genoeg! Wat is die van jou?

 • Ik ben te druk… (dat ben je altijd…)

 • Ik denk dat de tijd nog niet rijp is… (wanneer dan wel?)

 • Het kost wel veel geld… (ben je het dan niet waard?)

 • Ze zal toch wel zeggen wat ik wil horen… (helaas, ik ben eerlijk…)

 • Ik vind het eigenlijk best wel eng… (dat snap ik, vind ik ook, maar hoe gaaf is het als je het gewoon doet en het lukt?!)

Sta stil en keer terug naar jouw eigen basis.

Samen staan we even stil in jouw onderneming. In drie strategiesessies doorlopen we alle facetten van jouw bedrijf en jouw ondernemerschap. Van je klant tot je diensten, Van jouw talent tot jouw missie . Van je financiële doelen tot je dromen. Zonder vaagheden, zonder blabla. Wel met kritische vragen, zodat jij je eigen keuzes kunt maken.

Wat levert zo’n strategiesessie nu op?

Aan het eind van het traject weet je precies waar je staat en waar je naartoe wilt. Je hebt bovendien een stappenplan waar je mee aan de slag gaat om je doelen te bereiken. Het belangrijkste resultaat is dat je voelt dat je met de goede dingen bezig bent, richting en focus hebt gekregen, omdat je wéét waarom je het doet. Wat levert het je nog meer?

 • Inzicht in jouw doelgroep en jouw bijbehorende verhaal, voor wie doe je wat met welk resultaat.

 • Inzicht in jouw kernwaarden en hoe je die gebruikt bij het maken van keuzes.

 • Een heldere strategie, missie, die je richting en focus geeft. En daarmee rust.

 • Een concreet stappenplan met activiteiten om uit te werken ten behoeve van een heldere communicatie.

Ik realiseerde mij dat ik met een aantal ondernemersvraagstukken zat waarmee ik zelf niet verder kwam. Op dat moment kwam ik Hilde tegen die mij met de juiste vragen kon triggeren. Mijn bedrijf is in de afgelopen jaren flink gegroeid waardoor ik veel meer voor mijn klanten kan betekenen. Wat een goede zet bleek dit te zijn geweest voor zowel voor mij en m’n bedrijf!  Warm bad, positieve energie, oprechte interesse, openheid, goed doorvertalen, doortastend, doorvragen, gastvrijheid, professionaliteit zijn woorden die goed bij dit traject begeleiding passen.

Philippe

Hilde heeft mij geweldig begeleid op een professionele, heldere, en soms confronterende manier. Ze wist met de juiste vragen mij weer terug te brengen wat ik het allerliefst wilde doen. Ik kreeg weer focus omdat Hilde structuur aanbracht in de chaos die was ontstaan. Daardoor werd het rustiger in mijzelf en kan ik verder met een helder doel voor ogen. Ik weet beter wie mijn doelgroep is, mijn missie, waarden en waar ik met mensen aan wil werken . Ik ben Hilde enorm dankbaar voor deze helderheid!

Herniz

De afgelopen weken heb ik met Hilde gespard over de focus van mijn bedrijf voor de komende jaren . Ik had moeite alle diensten en doelgroepen onder één ‘dak’ te krijgen. Hilde biedt structuur, stelt vragen die richting geven en adviseert waar nodig. Heerlijk om alles weer scherp te hebben. Verder is Hilde een prettig mens, laagdrempelig, nuchter en to the point. Kortom Heerlijk, Helder, Hilde!

Mintje

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw ondernemerschap?

Het traject is verdeeld over drie sessies van een dagdeel gedurende ca 6 weken. We zien elkaar dan om de week. Dan heb jij voldoende tijd om je huiswerk te doen.

 • Je realiseert je dat het inschakelen van Hilde een goeie keuze is.

 • Je voelt aan je water dat er meer in zit dan dat er nu uitkomt.

 • Je weet dat je iemand nodig hebt die NIET met je meepraat, maar juist kritische vragen stelt en je uitdaagt

 • Je bent niet bang om je open te stellen en je kwetsbaar te tonen.

 • Je gelooft in al dat moois wat jij te bieden hebt en daar wil je nu eindelijk/weer voor gaan en staan!

Niks gaat vanzelf, dus ja, jij moet aan het werk. Het gaat namelijk om jou en niet om mij. Ik trigger jou met vragen en vraag door. En door. Want ik neem geen genoegen met vaagheden. Als jij jezelf serieus neemt, doe ik dat ook! Ben je er klaar voor?

Ben jij bereid in jezelf te investeren? Voor 1.695 euro ex btw krijg je 3 dagdelen mijn onverdeelde aandacht, zal ik naar je luisteren, kritische vragen stellen, meedenken en adviseren . Uiteraard bereid ik bijeenkomsten voor, geef ik je huiswerk, ben ik tussentijds bereikbaar voor vragen en krijg je na afloop een korte samenvatting van datgene wat we hebben besproken (en besloten). Na 3 maanden hebben we dan nog een terugkomsessie.

Lijkt het je wat?  Neem dan contact met me op en dan plannen we snel de eerste afspraak. Je kan me via onderstaande link bereiken via het contactformulier of gewoon even bellen.