Tip: structuur heb je nodig om doelen te behalen

bureau wat:

Wanneer je start met ondernemen doe je dat vanuit een behoefte, je hebt een doel voor ogen. Het meestgehoorde doel (wens) om te starten met ondernemen is ‘vrijheid’. Maar wat betekent vrijheid dan voor je en wanneer heb jij dat doel van ‘vrijheid’ behaald?

Je moet er wel wat voor doen

Wanneer je het doel van vrijheid wil behalen, dan zul je daar andere doelen voor moeten formuleren. Daar hoort dan bijvoorbeeld ook een financieel doel bij. Als we die dan even extra onder de loep nemen, heb je daar weer de vraag, welke acties (doelen) moet je uitvoeren en behalen om je financiele doelen te behalen en daarmee het ultieme: vrijheid?!

Een beetje structuur is wel handig

Wanneer jij je doelen echt wilt behalen dan vraagt dit ‘enige mate’ van gestructureerd werken. En daar wordt het voor sommigen onder ons toch een lastige. Want ja, die waan van de dag….
Bedenk dan dus goed: wat heb jij nodig om elke dag gestructureerd te kunnen werken om jouw doel te behalen? En dat is voor iedereen weer anders. Hier dus geen vastomlijnde tip. Weet wel: je doelen behaal je alleen wanneer je gestructureerd werkt AAN je bedrijf (en dus niet alleen IN je bedrijf…).
Hierbij wat ideeen, tips, richtingen die je kunnen helpen bij het creëren van een structuur die bij jou past:

  • wanneer lever jij je beste werk? (voor jezelf, niet voor je klant)
  • hoe is bij jou de balans tussen werk en prive? (is werk klanten en prive werken aan je bedrijf)
  • waar werk je het liefst en ben je het meest productief? (een vaste werkplek, met of zonder mensen om je heen, etc.)
  • heb je deadlines nodig om je doelen te behalen (lees: heb jij een stok achter de deur nodig?)
  • ben je van het plannen van je werkzaamheden of you go with the flow (laat je je leiden of neem je de leiding?)
  • ‘doe de dingen zoals je altijd en je krijgt wat je altijd kreeg’ (durf te experimenteren met structuur en zie wat het je kan brengen (of juist niet)).

En dan nu aan de slag…

Met bovenstaande tips/vragen kan je zelf aan de slag, maar je zou het ook samen met iemand kunnen doen. Je kan je hierin laten ondersteunen en adviseren, om zo met meer structuur de doelen halen die voor jou zo belangrijk zijn. Ik kan je daarbij helpen! Weten hoe? Neem dan even een kijkje op mijn website of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Share