Het nieuwe jaar is begonnen. We hebben ons allemaal door die laatste weken in 2018 heen geworsteld om dan even stil te staan tijdens de kerstperiode. Juist dat was een prima moment om eens terug te kijken naar wat er allemaal is gebeurt in 2018, wat je hebt bereikt (en wat niet), waar ben je trots op (en waar minder…) en bovenal, wat heeft er aan bijgedragen dat je nu bent waar je bent.

Stilstaan klinkt vaak als niets doen, maar stilstaan is juist een mooie manier van reflectie, om uiteindelijk beweging op gang te brengen en daarmee vooruitgang.

Stilstaan is vooruitgang

Maar waarom nemen we vaak alleen aan het einde van het jaar wel eens de moeite om stil te staan? Juist in de tijd dat alles digitaal gaat, zou je denken dat we veel meer tijd hebben om af en toe eens stil te staan. Maar die vrijgekomen tijd vullen we wel weer met andere zaken. Alles behalve stilstaan en even afstand nemen. Want stel je voor dat je wat mist….

Eigenlijk weten we tegenwoordig niet eens meer hoe het moet, stilstaan en niks doen. Want o wee wanneer je je zou vervelen. Terwijl juist uit verveling de meest creatieve ideeën kunnen ontstaan. Denk maar aan je vroegere kindertijd, dat we nog niet alom omringd werden door schermpjes en onszelf gewoon moesten zien te vermaken. Vanuit die verveling ontstonden soms de leukste spelletjes en knutselwerken.

Door stil te staan blijf je het dichtst bij jezelf

In een tijd waar we allemaal menen en claimen authentiek te zijn, zien we juist steeds meer eenheidsmensen. We volgen allemaal dezelfde influencers en willen en proberen net zoals hem of haar te doen/zijn/worden. Weinig authentiek, wat mij betreft.

Door stil te staan en te bedenken wat jíj nu écht wil, kom je het dichtst bij jezelf en blijf je in een tijd van influencers zo authentiek mogelijk. En daarmee maak je je onderscheidend en kom je verder.

Ondertussen is 2019 al weer een aantal weken oud. Heb jij na de kerstvakantie al weer een keer stilgestaan of komt dat pas rond de zomervakantie weer? Wees slim en gun jezelf wat vaker een moment van stilstaan. Een keertje proeven wat dat met je kan doen? Maak dan nu een afspraak voor een focussessie van een uur. Een uurtje stilstaan om daarna weer verder te kunnen.

Plan nu een afspraak en dan staan we samen een keer stil en bekijken we hoe je in 2019 vaker stil kan gaan staan om zo verandering en vooruitgang teweeg te brengen.